Creëer jouw droomleven met deze 4 tips

petitsbonheurs
28 juli 2022

Nu vraag je jezelf misschien af, wat is dan mijn droomleven of waar moet ik beginnen? Dat heb ik ook soms nog steeds, maar door te kiezen waar jij blij van wordt en wat jou energie geeft, maak je al het verschil. Wil je weten hoe je kan starten om jouw droomleven te leven? Lees dan mijn 4 tips die mij geholpen toen ik aan de slag ging om mijn droomleven vorm te geven! Ga aan de slag en creëer jouw droomleven.

Visualiseer jouw droomleven

Ga eens op een rustige plek zitten waar je niet gestoord wordt, zet dus ook je mobiel op stil als je dat fijner vindt.

Neem echt even de rust, zeg 5 à 10 minuten, zodat je jezelf helemaal kan openstellen. Sluit je ogen en concentreer jezelf op jouw ademhaling zodat deze rustig wordt.

Ga rustig in jezelf de volgende punten af en visualiseer jezelf al op die plek: wat is jouw ideale manier om jouw dag te beginnen? In welke omgeving word je wakker? Hoe start je jouw dag? Wat zijn jouw bezigheden gedurende dag? Wat vind jij belangrijk om uit te dragen? Waar word je nu ècht blij van?

Loop de bovenstaande punten rustig een voor een langs en probeer deze voor jezelf te visualiseren zonder oordeel. Je hoeft niet meteen het complete plaatje te hebben of een heel verdienmodel erachter te hebben, maar ga dromen!

Wat is mijn eerste stap?

Misschien heb je de visualiseer oefening gedaan of heb je voor jezelf al duidelijk wat je graag wilt bereiken.

Bedenkt vervolgens: ‘Wat kan ik vandaag al doen om lekkerder in mijn vel te zitten?’

Bij mij is dit bijvoorbeeld op mijn vrije dag lekker een wandeling maken met onze hond Mila, rustig te ontbijten met een kop cappuccino en vervolgens mijn dag verder op te starten. Denk hierbij aan tijd doorbrengen in de moestuin, op inkoop gaan voor de webshop, producten fotograferen, (voor)zaaien van moestuinplantjes, even lekker in een boek of tijdschrift lezen, op bezoek bij vrienden/familie.

De kleine stapjes vooruit

Het zijn juist de kleine stapjes die jou vooruit brengen. Bepaal een realistisch doel en schrijf voor jezelf kleine stapjes op om het doel overzichtelijk en haalbaar te maken. Zo kan je de beren, die graag op jouw weg komen staan wanneer je het allemaal even niet overziet, minder kansen geven om je tegen te houden bij het maken van de stappen. Heb vertrouwen in jouw droomleven, als je het ècht wilt heb je de mogelijkheid om het waar te maken. Houd dus bij het bepalen van de te volgen stappen jouw uiteindelijke doel voor ogen.

Wie weet werk je nog een aantal uur voor een baas en ga je je eigen bedrijf opzetten naast een baan in loondienst. Hierdoor heb je niet de volle 40 uur van een ‘normale werkweek’ om jouw bedrijf op te zetten, maar doordat je de stappen in kleine stapjes onderverdeeld, kan je ook in bijvoorbeeld een uur al wat dingen van je to-do-lijstje afvinken. Want als je een paar kleine stapjes in de week zet, ben je toch al mooi een eindje op weg!

“Wees niet bang om te falen, maar om volgend jaar op precies dezelfde plek te staan als dat je nu staat.”

Onbekend

Omring jezelf met like-minded people

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat jouw droomleven is en je al wat kleine stappen genoteerd hebt voor jezelf. Is de volgende stap misschien wel om dit te uiten naar jouw omgeving. Misschien hebben sommige mensen een bepaald oordeel en kunnen ze zich in jouw droomleven zich niet meteen vinden. Daarom is het belangrijk om jezelf met ‘like-minded people’ te omringen.

Wat mij enorm helpt, ook om mijn focus te behouden, is De Focus Club van Kim (Ontdek je Bestemming). Hierin zit ik samen met een groep meiden die ook graag bezig zijn met het creëren van hun droomleven. Sommige zijn bezig met het opzetten van een eigen bedrijf en anderen zijn bezig met het focussen op hun privé leven. Mocht je over de Focus Club ook graag meer informatie hebben? Neem dan vooral contact met mij op.

En vergeet vooral het volgende niet. Het is belangrijk dat ook al ben je druk bezig, je ook een moment voor jezelf pakt. Je hoeft niet altijd ‘nuttig’ bezig te zijn om stappen te zetten naar jouw droomleven, zolang je er maar voor zorgt dat je rust pakt met dingen die jouw energie opleveren. Wie weet is het juist overgeven aan een powernap?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waar ben je naar op zoek?

Hoi! Welkom bij Petits Bonheurs, dè plek waar ik mijn klein geluk deel. Denk hierbij aan moestuinieren, kringlopen, tijd in de natuur doorbrengen, onze Boerenfox Mila en bewust bezig zijn met het creëren van mijn droomleven.

Blijf op de hoogte

Heb je vragen over deze of andere blogs? Neem dan contact op

Misschien zijn deze blogs ook iets voor jou: